Muhtar Önder: ‘’BEDAŞ sınıfta kaldı’’ 

Muhtar Önder: ‘’BEDAŞ sınıfta kaldı’’ 

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Küçükçekmece Yeşilova Mahalle Muhtarı Erdoğan Önder, mahallede yaşanılan elektrik kesintileri, arıza gibi durumlara Boğaziçi Elektriğin çok geç müdahale ettiğini belirterek, ‘’BEDAŞ sınıfta kaldı. Bu böyle olmaz’’ dedi. 

Küçükçekmece Yeşilova Mahalle Muhtarı Erdoğan Önder ile mahalle sorunları ve vatandaşların istekleri konusunda bir söyleşi yaptık. Mahalle muhtarlığındaki üçüncü dönemi olduğunu anlatan Önder, ‘’Ben aynı zamanda Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu yönetim kurulu üyesi ve Küçükçekmece temsilcisiyim. Vatandaşın isteğini yerine getirebilmek, kaliteyi yükseltebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz’’ diyerek, mahallelerinde çok fazla elektrik arızası yaşandığını anlattı. Boğaziçi Elektriğin (BEDAŞ) bu konuda sınıfta kaldığını söyleyen Önder, ‘’Arızalar çok geç tamir ediliyor’’ diyerek sitem etti. Ardından ise mültecilerin Türkiye’nin en büyük sorunu haline geldiğini belirterek ‘’Bizim mahallemizde çok az olmasına rağmen, yerli vatandaşlar onları istemiyor’’ dedi. İşte Muhtar Önder’in yaptığı açıklamalar şöyle: 

‘’EN KÖTÜ MUHTARLIK BİNASINA SAHİBİZ’’ 

Küçükçekmece'deki 21 muhtarlık arasındaki en kötü muhtarlık binasına sahip olduklarını belirten Önder, ''Neyse ki Belediye Başkanımız Kemal Çebi duruma el attı. Mahallemize çok güzel bir yeni muhtarlık hizmet binası yapıyor. Ekim ayı gibi tamamlanmasını bekliyoruz. Vatandaşlarımıza yeni muhtarlığımızda daha kaliteli hizmet vereceğiz.  Hizmet binamızda sadece muhtarlık değil, aile danışma merkezi, aile sağlığı merkezi ve bir kafe yer alacak’’ dedi. 

‘’İBB’DEN İSTEĞİMİZ VAR’’ 

Mahallede yaşayan 34 bin civarı vatandaşın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan istekleri olduğuna değinen Önder, ‘’İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim öncesinde kreş ya da mahalle evi sözleri vardı. Bunlardan bir tanede bizler mahallemize istiyoruz. Yer olarak şu an içinde bulunduğumuz muhtarlık binası bu iş için uygun. Zaten burası İBB’ye ait. Biz taşındıktan sonra komple yıkılıp, yeniden yapılabilir. Mahalle halkının yararına olacak şekilde bunların yapılması için çalışmalarımı yapıyorum. İlgili yerlere konu hakkında isteklerimizi ilettim’’ diye konuştu. 

yeşilova_mahalle_muhtarı_erdoğan_önder

‘’VATANDAŞ EZİYET ÇEKİYOR’’ 

Mahalledeki elektrik sıkıntısını anlatan Önder, ‘’Arızalar BEDAŞ tarafından zamanında tamir edilmiyor. Vatandaşlarımız çok eziyet çekiyor. Sokak aydınlatmaları arızalandığı zaman yeniden yapılması çok zaman alıyor. Sokak aydınlatmalarında bir sokak yanmadığı zaman hırsızı, gaspçısı, tinercisi var. Milletin önüne çıkıyorlar, büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Burada problemler çok oluyor. BEDAŞ bu konuda sınıfta kaldı. İstekler yerine gelmiyor. En son 5 tane sokak aydınlatmamızı tamir etmeleri 3 ay sürdü.  

‘’ELEKTRİK KABLOLARI YER ALTINA ALINMALI’’ 

Ayrıca burası 50-60 yıllık mahalle olmasına rağmen bizim elektrik kablolarımız hala yukarıda. Yer altına alınması gerekiyor ama yapılmıyor. Az adamla çok iş yapmaya çalışıyorlar. Bu kafa ile düzelmez. Bana gelen şikayetlerde ''186'yı arıyorum cevap vermiyorlar, başlarından salıyorlar, 8-10 gün oldu sokak aydınlatmamız yanmıyor'' gibi durumlar oluyor.  

‘’YERLİ VATANDAŞ MÜLTECİ İSTEMİYOR’’ 

Küçükçekmece'de mültecilerin en az olduğu mahallelerden biriyiz ama ona rağmen büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Yerli vatandaş bunları istemiyor. Kültür uyuşmazlığı var. Eğitim, davranış farkları var. Bazı yerlerde kabalar, kavgacılar. Zaten bu konu Türkiye'de birinci sorun haline gelmiştir. Bunların düzenlenmesi gerekiyor.  3 yıl önce Avrupa turu yaptım. Macaristan'dan Avusturya'ya geçiyorum. Bir baktım boş alan ama etrafı çevrilmiş. İçerisinde insanlar var. Bunlar nedir diye sordum. Kaçaklar, mülteciler, göçmenler denildi. Ne bekliyor bunlar dedim. Ülkelerine gönderilecekler dediler. Adamlar bunları kabul etmiyor. 

‘’MAHALLEMİZE PARK LAZIM’’ 

Barbaros caddesinde vatandaşımız bir park alanı istiyor. Bizim mahallemizde yer alan park alanları hep diğer mahallelerle sınır bölgede. Ortak kullanım alanı. Mahallemize ait bir park istiyoruz ama yeşil alana yer yok. Her yer dolu olduğundan boş alanımız yok. En son çözüm olarak okulların bahçesinin bir bölümünü kullanmak istedik ama reddedildi.  

‘’MUHTARLARIN GÖREV TANIMI YAPILMALI’’ 

Muhtarlar olarak görev tanımımızın düzgünce yapılmasını istiyoruz.  Biz şu an sadece tebligatçı ve fakir kağıdı veren bir kurum haline geldik. Bizim muhtarlar olarak isteğimiz, şartlarımızın biraz daha iyileştirilmesi ve görevlerimizin tanımlanmasıdır. Biz memur muyuz, işçi miyiz, muhtar mıyız belli değil. Şu an biraz açıkta kaldık'' dedi. 

TOLGA ÖZDEMİR  

Önceki Haber

Küçükçekmece'de Yangın!

Sonraki Haber

Silivri Belediyesi'ne 16 Yeni Hizmet Aracı Daha Eklendi