Güneş: ''Muhtar olarak çok tehdit alıyorum''

Güneş: ''Muhtar olarak çok tehdit alıyorum''

Uyuşturucu ve göçmen sıkıntısı yaşanılan mahallede çok sayıda tehdit aldığını söyleyen Kanarya Mahallesi Muhtarı Rüstem Güneş ile yaşanılan sorunlara yönelik özel bir röportaj yaptık.

Küçükçekmece'nin Kanarya Mahallesi Muhtarı Rüstem Güneş, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Kanarya Mahallesi'nin yıllardır birçok sorunla mücadele ettiğine değinen Güneş, mahallede artan mülteci nüfusunun külterel uyumsuzluktan dolayı sorunlar yarattığını belirterek, ''Yaşanılan sorunlar karşısında insanlar şikayetçi olmaktan korkuyor, şikayet edenlerse tehdit alıyor'' dedi. Mahallede kısa süre önce yaşanılan Afganistan uyruklu mültecinin öldürülmesi olayına da değinen Güneş, ''Mahallemizde daha yeni bir olay oldu. Afgan mültecinin kafasını kesmişler. Ondan önce uyuşturucudan dolayı Bitlisli birini öldürdüler. Yani sıkıntılarımız çok. Devletimizin bunların üzerine gitmesi lazım'' diye konuştu.

''SORUNLU MAHALLE KANARYA''

Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğünün düzenlediği Huzur Toplantısı'na katıldıklarını anlatan Güneş, ''Bir muhtar mahallesinin huzurlu olmasını ister. Küçükçekmece'nin 21 mahallesinden 19 muhtarın katıldığı huzur toplantısında uyuşturucu konusunu da konuştuk. Uyuşturucudan şikayet eden bir muhtarımız vardı, kayıtlardan mahallesinden gelen acil aramalara baktılar. 6 kişi çıktı. Ardından bir de bizim mahalleyi kontrol ettiler. Aynı dönem içinde Kanarya'dan 35-40 kişi şikayet için emniyeti aramış.. En sorunlu Kanarya. Muhtar olarak ben de çok tehdit alıyorum. Bir gün Cennet Mahallesi'ne hayırlı olsuna gittim. Dönüşte bana sen şimdi cennetten cehenneme gidiyorsun denildi. Kanarya bir zamanlar diğer mahallelerden iyiydi. Şimdi neden cehennem olsun ki? Devletin buraya sorunlu mahalle diyerek öncelik vermesi lazım.

''KORKUDAN ŞİKAYET EDEMİYORLAR''

Mülteciler konusunda mahalle sakinlerimiz çok dertli. Emlakçılardan 5-6 kişi kalacak diye daireyi tutuyorlar. Sonra aynı dairede yaşayan sayısı 20-25'e kadar çıkıyor. Bu kez binada yaşayanlar rahatsız oluyor ama korktukları için şikayet edemiyorlar.  Bazıları bana gelip, yetkililere bildiremiyoruz bizi tehdit ediyorlar diyorlar. Ben bunu yaşıyorum. Huzur Toplantısı'nda bunları İlçe Emniyet Müdürümüz ile paylaştım. Umarım bu tarz dairelere gereken müdahale yapılacak.

''15 MÜTEAHHİT KAYIP''

Her şey para değil. Bunlara dikkat etmemiz lazım. Ben de yıllarca emlakçılık yaptım. Bir şikayet olmuyordu. 15 tane müteahhit kayıp şimdi. Adam 3 daire, 5 daire birden satmış, gitmiş. Mahallemizde 40 tane arsa temizlettim. Boş arazilere çöp, moloz ne varsa atıyorlar. Yıllardır mezarlığın kapıları açıktı. Geceleri madde bağımlıları gelip, orada takılıyorlarmış. Mahalleli şikayetçi oldu. Mezarlığımızın oraya ışık koydurduk. Güvenlik kamerasıda takacağız.

''BİR TANE BANKA YOK''

Mahallemizde bir tane banka şubesi yok. Resmi kayıtlarda 50 bin nüfusu olan mahallemiz, belki 100 bin oldu. Kaçaklar, göçmenler, mülteci var şuan. Bu kadar nüfusun olduğu mahallede bir tane banka olmaz mı? Altı tane vardı şimdi bir tane yok. 1000 tane imza topladık, yine olmadı. ATM var, şube yok. Şubeye ihtiyacımız var.

''SOKAKLARA KAPAN LAZIM''

Mahallemizin bazı sokaklarına kapan konulması lazım her şey asfalt yapmakla olmuyor. En az 25 tane kapan gerekli. Örneğin perşembe günleri pazar kuruluyor. Yol kapanıyor. Acil bir durum olsa ambulans, itfaiye geçiş yapamıyor. Mecburen ters yöne giriyorlar, bu kez karşısından İETT otobüsü geliyor. Yollar zaten dar, iyice tıkanıyor. Neredeyse her gün sadece bu sebepten kavgalar çıkıyor. Vatandaş zor durumda kalıyor. Şahin Cadddesi bu konuda özellikle sorun yaşanılan bölge. Kurallara uymayanlar çok oluyor. Sağa dönülmez tabelası var ama adam dönüyor. Bu yüzden caddelerimize kapan lazım. Yakında kural ihlali yapanları tespit ettirmek için kamera koyduracağım, çalışmalara başladık. 

''ESNAF ZOR DURUMDA''

Zor durumda olan esnaflarımız var. Pandemiden dolayı kirasını veremeyen dükkan sahipleri var. Ben tanıyorum, 2 aydır kira veremiyor. Pandemi süreci mahallemizde zor geçti. Bir ara mahallede 70 kişi hastalığa yakalanmıştı. Adam korona olmuş, tekstil atölyesine çalışmaya gidiyor. Orada başkalarına da bulaştırıyor. Bunları kontrol eden görevli iki üç tane memur vardı. Yetersiz kalıyordu. Bunları hep ilgili makamlara ilettik'' diye anlattı.

Tolga ÖZDEMİR

Önceki Haber

özel halk otobüsü alevler içinde kaldı

Sonraki Haber

İYİ Parti'den Muhtar Dilek Büyükköstenceli'ye ziyaret