Avcılar tarihine sahip çıkıyor

Avcılar tarihine sahip çıkıyor

Avcılar Belediyesi, ilçe içerisinde yer alan Bathonea Antik Kenti'ni tanıtmak ve kazılar hakkında bilgi vermek için Uluslararası Avcılar Kent ve Tarih Sempozyumu düzenliyor.

İstanbul Avcılar'da bulunan ve kazı çalışmaları süren Bathonea Antik Kenti'nin tanıtımını yapmak ve bilinirliğini arttırmak için harekete geçen Avcılar Belediyesi, 'Uluslararası Avcılar Kent ve Tarih Sempozyumu' düzenleyecek. 21-22 Ekim tarihlerinde yapılacak olan sempozyum Barış Manço Kültür Merkezi'nde yapılacak. 21 Ekim günü gerçekleşecek program sabah saat 09:00'da başlayarak, 17:30'a kadar devam edecek. 22 Ekim programı ise sabah 09:00 ile 15:00 arasında yapılacak.

HANÇERLİ: ''HEYECANIMIZ YÜKSEK''

Sempozyum hakkında sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, ''Avcılarımızda bulunan tarihi Bathonea Antik Kentini tanıtmak, Bathonea kazılarının Avcılar ve İstanbul tarihine katkılarını ortaya çıkarmak amacıyla 'Uluslararası Avcılar Kent ve Tarih Sempozyumu'nu gerçekleştirme heyecanını yaşıyor, tarihimize sahip çıkıyoruz'' dedi.

BATHONEA ANTİK KENTİ NEDİR?

Bathonea, uzun süredir kayıp olan bir Antik Yunan ve Bizans yerleşimi. İstanbul ilinin Avcılar ilçesinde, Küçükçekmece Gölü'nün kuzeybatısında yer alır. Görünür durumda olan bu yerleşim, İsviçreli arkeolog Ernest Mamboury tarafından 1930 yılında Rhegion kasabası olarak tanımlanmış ve kapsamlı bir şekilde incelemiştir.[3] 2009 yılında Bathonea için Helenistik-Roma kenti olarak yeni bir kimlik önerildi. Şu anda kazılar Kocaeli Üniversitesi Doç. Dr. Şengül Aydıngün başkanlığında yürütülmektedir. Bathonea kazıları ile bugüne kadar antik liman yapıları, İmparator Büyük Konstantin tarafından yaptırıldığı düşünülen dev bir açık sarnıç, bir kale kalıntısı ve tabanları mozaik kaplı büyük bir saray-manastır kompleksi, yer altı su kanalları ile antik yollar gün yüzüne çıkarıldı. Kazı alanında 2014 yılında bulunan ve MÖ. 1800’lü yıllara tarihlenen Erken Hitit veya Huri dönemine ait iki figürün, kalay kalıntılarının ve seramik parçaların bulunması da arkeologlar arasında geniş yankı bulmuştu.

Önceki Haber

Meme kanserine karşı pembe maske taktılar

Sonraki Haber

Silivri'de atıklar ekonomiye dönecek